Norsk Akkumulator CO

Norsk Akkumulator CO ble etablert i 1928. Firmaet produserte Anker akkumulatorer og Pertrix tørrbatterier samt de hadde agenturer på flere utenlanske merker. Fabrikkavdeling lå i Horten og administrasjonen i Oslo. I 1956 hadde firmaet ca 200 ansatte.

Selskapet skiftet senere navn til Anker Batterier og i 1972 kjøpte de opp Sønnak batterier. Noen år senere ble selskapene slått sammen og fikk da navnet Anker Sønnak. Diverse oppkjøp og nedleggelser senere eksisterer Sønnak navnet fortsatt og eieren er amerikanske Exide. Den eneste produksjonen selskapet fortsatt driver i Norge finnes i Horten og det dreier seg om batterier til ubåter.

Batteriet på bildene er fra 50 tallet og er en oppkuttet utstillingsmodell. Disse ble levert ut til forhandlere men også ofte brukt i undervisning i skoleklasser og på kjøreskoler. Morsomt å se hvordan et batteri ser ut innvendig!