Stabburboks

Alle som driver med folkevogn kjenner til Stabburboksen med den røde splitten på. Denne blir ofte solgt i utlandet som en KDF (pre 1940) men sannheten er at boksen ble kun produsert 1958-1959 og splitten er en 1952 modell. Boksene ble sendt til matbutikker og inneholdt 50 plastposer med konserverte agurker og rødbeter (a 150 gram). Butikkene valgte selv om de ville selge innhold/bokser hver for seg eller komplett med innhold.

I nyeste utgaven av «Samler og Antikkbørsen» er historien om boksen grundig presentert. Forfatteren er Birgitta Odén og hun vet nok mer om denne enn de fleste:  Hennes mor eide splitten som ble brukt som inspirasjon til motivet, designen ble gjort av en nabo og hennes stefar jobbet som reprofotograf på Foblik (som produserte boksen).

En av kildene som er oppgitt er vwacb sin nettside og den reportasjen er laget av undertegnede samt klubbens redaktør.