Klar for punktering…

Splitten min fikk fjernet de originale jekkfestene i forbindelse med en sveisejobb på bunnplaten. Som kjent er festene rustfelle nr 1 på folkevogn og denne bilen gikk heller ikke klar. Jobben fikk forrige eier utført på et lokalt verksted i Haugesund og kvaliteten på arbeidet er utmerket. De originale festene gikk i bosset sammen med platebitene og noen vengdeler ble kjøpt inn. Disse ble heldigvis ikke montert da formen var totalt feil.

For noen år siden kom jeg over ett sett i usa som var i grei stand. Disse har ligget klar siden og kun ventet på montering. Nå var tiden inne og i løpet av noen kvelder ble det slipt, grunnet, lakket, sveist og lakkert. Kontroll av arbeidet ble også utført og det lover bra; bilen løftet seg uten at hele festet falt av. Da er det vel på tide å kaste ut biltema-jekken som fulgte med bilen og ta i bruk original-jekken. Denne ble kjøpt på Ekeberg for noen år siden og var fortsatt i den originale grønne tøyposen; bra kjøp til 100 kroner. Og ja, den skal selvfølgelig slipes og lakkes slik at patina (rust) fjernes.