Min x-barndoor

I 1993 byttet jeg til meg denne 1953 mod Barndoor’en mot 4 Centerline-felger!!

På 80 og 90 tallet var denne godt kjent i Bergensmiljøet og var lenge tilsalgs før jeg slo til. Km standen var da ca 70000 og jeg ble den 7. eier. Jeg brukte 2 år på restaurere den til slik den står i dag. Mye av nedre del av bilen var rustet bort pluss karosseriet var i meget dårlig forfatning. Bilen ble dermed plukket totalt fra hverandre og det meste reparert, byttet, overhalt og satt sammen igjen. Det meste ble gjort av meg selv med unntak av lakkering samt noen kjente  som trådde hjelpende til noen kvelder for å få bilen klar til et av klubbens arrangementer.

VWACB var med i denne bilen som en sponsor av et mindre beløp for at de skulle få bruke den på treff, utstillinger og andre PR-opplegg, derfor reklamen. Klubben laget også en kopi av denne i form av en modellbil (1/43 skala) som det ble solgt ca 100 stykker av.

En stund på 90 tallet laget vi kalendere til VWACB og la ned mye jobb i å få motivene bra. Med god hjelp fra fotograf Trygve Lien ble resultatet over all forventning og disse var meget populær i klubben. Dessverre var det problematisk å finne sponsorer og vi droppet hele prosjektet etter noen år. Vær obs på at disse bildene er digital-foto av papiroriginaler så kvaliteten er mye bedre enn den vises her!

Da jeg dessverre måtte selge bilen på slutten av 90 tallet fikk VWACB først mulighet til å kjøpe den men takket dessverre nei. Den ble deretter annonsert innen- og utenlands uten den store responsen og ble tilslutt praktisk talt gitt vekk; tidene HAR forandret seg! Den nye eieren beholdt bilen i et halvt år før den ble solgt videre til Møller. Den er i dag en del av deres samling og brukes i museumet deres pluss utstillinger ++

Sikkert unødvendig å si: Jeg har angret mye på at denne ble solgt!

Loading

Translate »